مروری بر نحوه ی کنترل کردن ضایعات کارخانه ی آب سیب و استفاده از آنها جهت کاهش آلودگی های زیست محیطی

مروری بر نحوه ی کنترل کردن ضایعات کارخانه ی آب سیب و استفاده از آنها جهت کاهش آلودگی های زیست محیطی

پارسا قاسمی1 سارا فیصلی2

1) دانشجویی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش فناوری، دانشگاه سراسری
2) دانشجویی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش فناوری، دانشگاه سراسری

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
سیب یکی از اولین میوه های شناخته شده برای انسان است و به طور گسترده در مناطق معتدل کشت می شود. پس از پرتقال، موز و انگور، سیب چهارمین محصول پرمصرف میوه در جهان است. ضایعات صنعت سیب هر ساله به مقدار فراوان تولید می شود. مقادیر زیادی از این زباله ها عموماً در محل های دفن زباله ریخته می شوند که منجر به آلودگی محیطی می شود که حیات گیاهان و جانوران را به خطر می اندازد. با این حال، پیشرفت‌های اخیر در فناوری تخمیر و فرآیندهای زیستی جایگزین‌های امیدوارکننده‌ای برای تبدیل زیستی این زباله‌های فراوان به محصولات با ارزش بالا ارائه می‌کند. فرآیندهای ارزش افزوده این ضایعات را می توان در صنایع فعلی یا به صورت جداگانه به عنوان واحدهای مقیاس کوچک ادغام کرد. فرآیندهای یکپارچه مزایای اقتصادی را برای صنایع غذایی با تولید محصولات با ارزش بالا فراهم می کند. این امر همچنین آلودگی زیست محیطی و هزینه های تصفیه زباله را برای صنایعی که برای دفع ایمن این زباله ها متحمل می شوند؛ کاهش می دهد.
کلمات کلیدی : آلودگی بازیافت سیب ضایعات کشاورزی