مروری بر انواع تقلبات رایج در شیر و روش های شناسایی آنها

مروری بر انواع تقلبات رایج در شیر و روش های شناسایی آنها

پارسا قاسمی1 سارا فیصلی2

1) دانشجویی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش فناوری، دانشگاه سراسری
2) دانشجویی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش فناوری، دانشگاه سراسری

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
شیر تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیاز بدن را به طور کامل و متعادل تامین کند. ترکیبات عمده ی شیر را آب، چربی، پروتِین، لاکتوز، ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل می دهند. به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می شود. هدف این بررسی، تاثیرات تقلب در شیر بر تغذیه و ایمنی مواد غذایی است. شیر سالم دارای ویژگی های ظاهری و ویژگی های شیمیایی خاصی است که با توجه به آنها می توانیم به سالم یا فاسد بودن آنها پی ببریم از جمله ویژگی های ظاهری؛ رنگ، طعم، بو و مزه شیر است که باید غیر طبیعی نباشد. رنگ طبیعی شیر خام سفید صدفی یا خامه ای و بعضی اوقات متمایل به زرد است و همچنین شیر سالم باید عاری از هر گونه طعم، بو و مزه ی نا مطبوع باشد. شیر ممکن است به حدی تقلب شود که ارزش غذایی به میزان قابل توجهی کمتر باشد، بنابراین تجزیه و تحلیل بیشتر برای ایجاد آگاهی در بین مردم در مورد سوء رفتار یا سهل انگاری در تولید شیر ضروری است.
کلمات کلیدی : ایمنی تقلب شیر مواد شیمیایی ارزش غذایی