بسته بندی های فعال مواد غذایی مبتنی بر نانوالیاف الکتروریسی شده

بسته بندی های فعال مواد غذایی مبتنی بر نانوالیاف الکتروریسی شده

ثمین صمدزاد1 فرزاد برزگر مروستی2 سعید داداشی3

1) دانشجوی مقطع کارشناسی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز.
2) دانشجوی مقطع کارشناسی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3) استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
سیستم های بسته بندی فعال به طور دائم پاسخگوی چالش های مدرن در حیطه ایمنی غذایی بوده اند. بسته بندی مواد غذایی به عنوان حوزه ای مربوط به علوم و فناوری های مختلف به شمار می رود. یکی از فناوری های معرفی شده در سال های اخیر الکتروریسی می باشد که به دلیل عملکرد ویژه خود مورد توجه بسیاری واقع شده و پیشرفت های چشمگیری در پژوهش های مربوط به آن صورت گرفته است. بسته بندی مواد غذایی با استفاده از نانوالیاف الکتروریسی شده، به عنوان روشی نوین و مؤثر برای حفظ کیفیت و افزایش مدت زمان نگهداری محصوالت غذایی به کار می رود. این نانوالیاف به دلیل ساختار خاص خود، ویژگی های منحصر به فردی را در بسته بندی پدید می¬آورند. نانوالیاف الکتروریسی شده فرصتهای نوید دهنده ای را برای بسته‌بندی فعال مواد غذایی ارائه میدهند. ویژگیهای منحصر به فرد آنها، مانند آزادسازی کنترلشده، عملکرد انسدادی، و قابلیتهای حسی، آنها را برای افزایش نگهداری، ایمنی و کیفیت مواد غذایی درخور توجه می کند.
کلمات کلیدی : الکتروریسی بسته بندی فعال نانو الیاف