ارزیابی اثر اوره به عنوان منبع نیتروژنی بر محتوای پروتئین محلول کل ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس

ارزیابی اثر اوره به عنوان منبع نیتروژنی بر محتوای پروتئین محلول کل ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس

ندا خیری1

1) دانشجوی کارشناسی ارشد زیست فناوری گرایش میکروبی، دانشگاه سراسری مراغه واحد مراغه، ایران

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
اوره به عنوان یکی از منابع نیتروژنی جایگزین و امیدبخش برای کشت و تولید در مقیاس وسیع ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با هدف افزایش تولیدکنندگی سلولها و کاهش هزینههای تولید مورد توجه میباشد. بنابراین، در پژوهش حاضر، اندازهگیری اثر استفاده از اوره به عنوان منبع نیتروژنی بر محتوای پروتئین محلول کل اسپیرولینا پلاتنسیس انجام شده است. این بررسی، طی 14 روز و در آزمایشگاه فیکولَب گروه زیستشناسی دانشگاه مراغه انجام شده است. طرح آزمایشی اجرا شده به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار (تحت عناوین اوره 55/0 گرم بر لیتر، اوره 85/0 گرم بر لیتر و اوره 15/1 گرم بر لیتر) و 4 تکرار بوده است. دادههای بدست آمده با استفاده از روش آنالیز توصیفی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمایشهای انجام شده نشان داد که اوره میتواند محتوای پروتئین محلول کل اسپیرولینا پلاتنسیس را تحت تأثیر قرار دهد. بیشترین میزان پروتئین محلول کل در نمونههای ریزجلبک تیمار شده با میزان 15/1 گرم بر لیتر اوره بدست آمد.
کلمات کلیدی : آرتروسپیرا پلاتنسیس روش برادفورد سیانوباکتری طیف نورسنجی