کاربرد بیوسنسور در ایمنی و امنیت غذایی

دانیال باغبان شاه آبادی1 صابر امیری2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش زیست فناوری مواد غذایی دانشگاه ارومیه،ایران
2) استادیار گروه علوم و صنایع غدایی دانشگاه ارومیه،ایران

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
ایمنی مواد غذایی یک موضوع مهم است که به سلامت مردم مربوط می‌شود. در سال‌های اخیر معمولاً مشاهده می‌شود که افزودن مواد مضر و سمی در مواد غذایی باعث بروز حوادث ایمنی غذایی شده است. بنابراین تقویت نظارت بر ایمنی مواد غذایی به یکی از وظایف مهم و فوری دولت‌ها در تمامی جوامع تبدیل شده است. اما برای تشخیص مواد مضر و سمی در مواد غذایی مشکلات زیادی وجود دارد. مانند نمونه‌های ماتریس پیچیده، انواع مختلف و ترکیبات پیچیده مواد مضر و سمی که نیاز به آزمایش دارند و محتوای کم ترکیب آزمایش شده و زمانبر بودن روش‌های آزمایش سنتی.بنابراین از آنجا كه در مورد بسيارى از مواد و عناصر با غلظت‌هاى بسيار كم آلودگى مواجه هستيم، بنابراين براى اطمينان از سلامت به روش‌هاى سريع و حساس تشخيص نيازمنديم. یکی از بهترین و رایج ترین این روش‌ها استفاده از بیوسنسور است که این حسگرها ابزارهای مفیدی در تشخیص و کنترل آلاینده‌های مخاطره آمیز و تشخیص باکتری‌های پاتوژن در فراورده‌های غذایی به شمار می‌روند. با استفاده از این حسگرها شناسایی مقادیر بسیار کم ترکیبات مضر شیمیایی، ویروس و باکتری میسر شده است.در این مقاله برخی از کاربردهای نانوحسگرها در ارتقا امنیت غذایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
کلمات کلیدی : امنیت ایمنی مواد غذایی بیوسنسور زیست حسگر