استخراج ترکیبات زیست فعال از ضایعات و پسماندهای موادغذایی و کاربرد این ترکیبات در تولید غذا و دارو
استخراج ترکیبات زیست فعال از ضایعات و پسماندهای موادغذایی و کاربرد این ترکیبات در تولید غذا و دارو
دانیال باغبان شاه آبادی1 صابر امیری2
1) دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش زیست فناوری مواد غذایی دانشگاه ارومیه،ایران
2) استادیار گروه علوم و صنایع غدایی دانشگاه ارومیه،ایران
محل انتشار :
همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
ترکیبات زیست فعال،محصولات غذایی-دارویی هستندکه به طور طبیعی در مقادیرکم در موادغذایی-گیاهی وجود دارند و و دارای فعالیت بیولوژیکی بوده و در بعضی از موارد ارزش تغذیه ای هم دارند.ترکیبات زیست فعال به دلیل نقش تائید شده آنها در رشد و نمو انسان و علاوه بر این در کاهش خطر بیماریها نقش مهمی در سلامت و ایمنی جامعه ایفا میکنند.پسماندها و محصولات فرعی حاصل از فرآوری موادغذایی-کشاورزی،منابع ارزان و با ارزشی از ترکیبات زیست فعال به ویژه آنتی اکسیدانها هستند.برخی از ضایعات کشاورزی حاوی با ارزشترین مواد مغذی هستند که میتوانند به طور مستقیم یا بعد از اصلاحات خاص برای جدا سازی یا خالص سازی در تولید غذاهای مختلف به کار برده میشوند از این رو رها سازی آنها علاوه بر ایجاد آسیبهای زیست محیطی در واقع هدر دادن این مواد ارزشمند است.
هدف از این تحقیقات ارائه راهکارهای مختلف برای استخراج ترکیبات زیست فعال از ضایعات و پسماندهای موادغذایی و استفاده مفید از این ترکیبات در تولید غذا و دارو و توسعه مواد مغذی جدید و همچنین در کاهش حجم ضایعات مفید خواهد بود و در نتیجه به مدیریت پایدار زباله کمک میکند.
کلمات کلیدی :
استخراج سبز
بسته بندی
پسماندهای موادغذایی
ترکیبات زیست فعال