پتانسیل‌های مفید سلامتی‌بخش با مصرف غذاهای اسنک (میان‌وعده)

پتانسیل‌های مفید سلامتی‌بخش با مصرف غذاهای اسنک (میان‌وعده)

حسن صباغی1

1) دکتری تخصصی مهندسی صنایع غذایی، شرکت صنایع غذایی دیناتوس (چی‌توز)، مدیریت واحد تحقیق و توسعه

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
اسنک یا میان‌وعده به مواد غذایی کوچک گفته‌می‌شود که در بین وعده‌های اصلی مصرف می‌شوند. انواع اسنک براساس فرآیند تولید به سه گروه طبقه بندی می‌شوند: نسل اول) با ساده‌ترین فرآیند تولید و شامل محصولات طبیعی (مانند پاپ کورن، آجیل، بادام زمینی و میوه‌های خشک). نسل دوم) شامل محصولاتی با فرم ساده با اکستروژن مستقیم (مانند چیپس ذرت، محصولات ذرت حجیم یا منبسط شده، توپ‌ها و مارپیچ‌ها) یا با برش/ ورقه/فُرم‌ها (مانند انواع چیپس سیب‌زمینی، چیپس تورتیلا). نسل سوم) با فرمولاسیون گسترده و فرآیند تولید با اکستروژن با هدف تولید پلت‌ها و غلات صبحانه. برخی محصولات نیز به صورت اسنک مصرف می‌شوند اما در این طبقه‌بندی قرار نمی‌گیرند مانند کوکی و بیسکوئیت. اسنک‌ها می‌توانند جنبه سلامت یا فقط برای سرگرمی را داشته باشند. با تغییر سبک زندگی و کمبودهای تغذیه‌ای، غنی‌سازی غذاهای اسنک با ترکیبات مغذی مانند مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌تواند راه‌کار مهمی در کاهش آثار سوءتغذیه باشد. همچنین، عادت میان‌وعده‌خواری می‌تواند برای افراد مُسن انرژی کافی را تامین کند. انواع اسنک‌ شامل پاپ‌کورن، رایس‌کیک، بادام زمینی، بارهای آجیلی، انرژی بار، پروتئین بار، اسنک غلات حجیم‌شده یا غلات صبحانه، چیپس سیب‌زمینی، کوکی، بیسکوئیت و کراکر می‌توانند پتانسیل‌های مفید سلامتی‌بخش را با نحوه مصرف صحیح و غنی‌سازی فراهم نمایند.
کلمات کلیدی : اسنک سلامت غنی‌سازی مواد معدنی ویتامین‌ها