مروری بر روش های بازیافت ترکیبات از بخش های مختلف ضایعات گوجه فرنگی

مروری بر روش های بازیافت ترکیبات از بخش های مختلف ضایعات گوجه فرنگی

آیسان کاوسی خسروشاهی1

1) دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش شیمی مواد غذایی،دانشگاه

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
میوه¬ها و سبزیجات در بین محصولات زراعی بیشترین میزان مصرف را در سبد غذایی دارند. آنها حاوی مواد مغذی متنوعی از جمله ویتامین¬ها، املاح معدنی و مواد آنتی¬اکسیدانی بوده که برای سلامتی مفید هستند، و به صورت خام، حداقل فراوری یا فراوری شده مصرف می¬شوند.50 درصد از ضایعات میوه¬ها، سبزیجات و محصولات ریشه¬ای؛ زباله¬های طبیعی هستد. که همگی منابع غنی از ترکیبات رنگی مختلف هستند. بیشترین بخش این ضایعات از صنایع غذایی نشأت می‌گیرد که می‌توانند از استفاده مجدد از ضایعات خودشان سود زیادی ببرند و هزینه اضافی صرف شده برای تصفیه و دفع زباله را محدود می¬کند. گوجه یکی از عمده¬ترین محصولات کشاورزی است که می¬تواند نقش بسزایی را در رشد اقتصادی کشور داشته و به لحاظ ارزش دلاری دومین سبزی مهم دنیا است. ترکیبات پوست تفاله گوجه¬فرنگی سرشار از فیبر رژیمی و لیکوپن است در حالی که ترکیبات دانه حاوی سطح بالایی از روغن و پروتئین می¬باشد. در این بررسی روش های بازیافت ترکیبات از بخش¬های مختلف ضایعات گوجه¬فرنگی مورد بررسی قرار گرفته است.
کلمات کلیدی : بازیافت ضایعات گوجه فرنگی لیکوپن فیبر رژیمی