کاربرد ضایعات کشاورزی در سیستم بسته بندی مواد غذایی

فاطمه حسین زاده انداب قدیم1 فرزاد برزگر مروستی2 رضا رضایی مکرم3

1) دانشجوی مقطع کارشناسی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز-
2) دانشجوی مقطع کارشناسی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز-
3) استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز-

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
با رشد سریع جمعیت و افزایش شهرنشینی، تقاضای جهانی برای غذا به طور قابل توجهی افزایش یافته و در نتیجه مقدار زیادی پسماند از محصولات کشاورزی تولید می شود . مدیریت و بکارگیری این ضایعات در صنعت و سیستم بسته بندی به عنوان چالش محسوب می شود. ضایعات صنایع کشاورزی حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات زیست فعال هستند. که بکار گیری آن ها در سیستم بسته بندی به عنوان فیلم و پوشش موجب کاهش اتلاف این منابع غنی از ترکیبات زیست فعال و تولید بسته بندی های مقرون به صرفه و اقتصادی می شود. پژوهش های زیادی در مورد بکارگیری ضایعات کشاورزی در سیستم بسته بندی به عنوان فیلم و پوشش صورت گرفته است. با این حال، ترویج بکارگیری هرچه بیشتر پسماندهای کشاورزی در صنایع دیگر موجب توسعه اقتصاد پایدار خواهد شد. با توسعه بسته بندی های فعال حاصل از بیوپلیمر های ضایعات کشاورزی می توان نگهداری محصولات غذایی را تا لحظه مصرف افزایش داد و از شیوع بیماری های ناشی از آلودگی ماده غذایی جلوگیری کرد.
کلمات کلیدی : ترکیبات زیست فعال ضایعات کشاورزی بسته بندی های فعال اقتصاد پایدار