فواید تغذیه¬ای و کاربرد¬های صنعتی کینوآ: محصولی سلامتی¬بخش و پایدار در راستای امنیت غذایی

فواید تغذیه¬ای و کاربرد¬های صنعتی کینوآ: محصولی سلامتی¬بخش و پایدار در راستای امنیت غذایی

مهدیه اکبری1 مهران اعلمی2

1) دانشجو دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش فناوری مواد غذای، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2) دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
سرعت بالای تغییرات محیطی تهدیدی جدی برای عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی به ویژه محصولات استراتژیک محسوب می¬شود. بنابراین یافتن محصولی مغذی که بتواند با تغییرات ذکر شده سازگار شود، ضروری به نظر می¬رسد. کینوآ یک شبه غله بومی آمریکای جنوبی و یک منبع ارزشمند از پروتئین¬های گیاهی محسوب می¬شود که امروزه کشت آن به دلیل خواص تغذیه¬ای و سازگاری بالا در بسیاری از نقاط جهان گسترش یافته است. کینوآ سرشار از ترکیبات عملگرا شامل، پروتئین¬ها و پپتید-های زیست¬فعال، کربوهیدرات¬ها، لیپید¬ها، فیبر¬های رژیمی، مواد معدنی و ویتامین¬ها می¬باشد که نقش سلامتی¬بخش این ترکیبات در مطالعات زیادی به اثبات رسیده است. امروزه محصولات متنوعی از کینوآ شامل انواع نوشیدنی ها، فراورده¬های تخمیری، محصولات نانوایی در سراسر دنیا به میزان زیاد تولید و مصرف می¬شوند. در حال حاضر نیز تحقیقات زیادی در زمینه توسعه محصولات غذایی جدید بر پایه کینوآ و نیز اثر شرایط فراوری بر ویژگی¬های این محصولات در حال انجام است.
کلمات کلیدی : عملگرا زیست¬فعال فراوری