کیفیت حسی مواد غذایی در دو نوع بسته بندی پلاستیکی و زیست پلیمری

کیفیت حسی مواد غذایی در دو نوع بسته بندی پلاستیکی و زیست پلیمری

محمد جعفری1 امیرحسین اتحاد2 حسین میرزائی3

1) دانشجوی کارشناسی، علوم و صنایع غذایی(کنترل کیفی و بهداشتی)، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
2) دانشجوی کارشناسی، علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
3) دانشجوی کارشناسی، علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
نیاز به غذا با توجه به رشد روزافزون جمعیت یکی از مهمترین دغدغه های بشر در زمان حاضر است. علاوه بر کمیت، کیفیت غذا نیز از جمله پارامترهای مهم در بحث تامین نیاز غذایی جوامع بشری است که خود وابسته به عوامل زیادی از جمله نوع بسته بندی مواد غذایی تغییر می کند. پارامترهای حسی کیفیت غذا متاثر از نوع بسته بندی آن هستند بطوریکه پس از بسته بندی محصولات غذایی و در مدت زمان نگهداری از تولید تا مصرف ماده غذایی، مواد تشکل دهنده ظروف بسته بندی، میزان عبور جریان هوا و میزان آزادسازی ترکیبات ظروف بسته بندی از جمله عوامل تغییردهنده بافت غذا و درصد رضایت مصرف کنندگان است که این موضوع در بسته بندی های پلاستیکی بیشتر به چشم می خورد. بنابراین باید از ترکیباتی در بسته بندی مواد غذایی استفاده کرد که ضمن حفظ طولانی مدت مواد غذایی از فساد و تخریب به ماندگاری عطر و طعم آن نیز کمک کند. زیست تخریب پذیرها از جمله ترکیبات مناسب در تولید ظروف بسته بندی مواد غذایی هستند که ضمن حفظ کیفیت مواد غذایی به مدت طولانی، پس از استفاده نیز در چرخه طبیعت براحتی تجزیه می شوند و جایگزین مناسبی برای ظروف پلاستیکی هستند.
کلمات کلیدی : غذا کیفیت بسته بندی زیست تخریب پذیر