بررسی خصوصیات جاذب های اکسیژن و نقش کاربردی آنها دربسته بندی مواد غذایی

بررسی خصوصیات جاذب های اکسیژن و نقش کاربردی آنها دربسته بندی مواد غذایی

پروین دخت معتمدالشریعتی1 عزت موسویان نژاد2

1) کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی گرایش فناوری های نوین لبنی ، مرکز تحقیقات و آموزش عالی جهاد کشاورزی، واحد مشهد ، ایران
2) کارشناسی علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، ایران

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
امروزه برای حفظ محیط زیست و عدم وجود آسیب ناشی از مواد بسته بندی، به تدریج توسعه فیلم های زیست تخریب پذیر، آلی و نانو فعال در بسته بندی مواد غذایی برجسته می شود. از آنجایی که تقاضا برای دریافت مواد غذایی تازه و بدون مواد نگهدارنده در حال افزایش است، لذا بهبود و ثبات بیشتری در بسته بندی مواد غذایی برای استفاده مصرف کنندگان احساس می شود. در حال حاضر، جاذب‌های اکسیژن به شکل فیلم، ساشه، پودر یا به عنوان بخشی از خود ماده بسته‌بندی همراه با سایر روش‌های نگهداری مانند استفاده از مواد شیمیایی، کاهش فعالیت آبی، pH، مواد کامپوزیت چند لایه و یا بسته بندی های اصلاح شده یا تحت خلاء استفاده می‌شوند. به دلیل افزایش تقاضا، جاذب های اکسیژن به جای اینکه بخشی از خود غذا باشند، ترکیب آنها به طور مستقیم در مواد بسته بندی افزایش یافته است. بنابراین، بررسی حاضر بر اساس در دسترس بودن انواع منابع طبیعی سیستم‌های مهارکننده اکسیژن مانند آنتی اکسیدان‌ها و نانو آهن و دامنه احتمالی استفاده از آنها در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی انجام شده است.
کلمات کلیدی : بسته بندی جاذب اکسیژن شبیه سازها نانو آهن.