عملکرد پپتیدهای زیست فعال در تغذیه و سلامت انسان

مینا موسی آذری1 بابک قنبرزاده2 اکرم پزشکی3 فاطمه موسی آذری4 پروانه فرساد بخش5

1) همکار
2) مسئول
3) همکار
4) همکار
5) همکار

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
امروزه به دلیل تأثیر سلامت بخشی پپتیدهای زیست فعال بر سیستم¬های قلبی عروقی، غدد درون ریز، ایمنی و عصبی تحقیقات زیادی برروی آن ها انجام می گیرد. پپتیدهای زیست فعال، پپتیدهایی با عملکردهای فیزیولوژیکی خاص هستند که نقش قابل توجهی در سلامت انسان و پیشگیری از بیماری¬ها دارند. تحقیقات گزارش داده است که پپتیدهای زیست فعال در تنظیم عملکرد فیزیولوژیکی از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ویژگی های ضد فشارخون، ضد ترومبوز، خواص ضد باکتریایی، ضد سرطان، ضد التهاب، ضد دیابت، ضد چاقی، کاهش کلسترول، تنظیم ایمنی، اتصال به موادمعدنی و فعالیت های مواد افیونی دارای توانایی های ارزشمندی هستند. هدف از این مطالعه معرفی عملکردهای خاص پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از مواد غذایی می باشد.
کلمات کلیدی : پپتیدهای آنتی اکسیدانی ضد التهابی کاهش دهنده کلسترول تنظیم کننده ایمنی ضد دیابت.