کاربرد جلبک¬های دریایی قهوه ای به¬عنوان منبعی از مانیتول

کاربرد جلبک¬های دریایی قهوه ای به¬عنوان منبعی از مانیتول

محدثه علیزاده پیرعلیدهی1 سید ولی حسینی2 تارا زارعی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات گرایش فراوری محصولات شیلاتی، دانشگاه تهران
2) دانشیار گروه شیلات دانشگاه تهران
3) فارغ التحصیل دکتری علوم و مهندسی شیلات گرایش فراوری محصولات شیلاتی دانشگاه تربیت مدرس

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
پلی ساکاریدها اجزای اصلی جلبک های قهوه ای هستند. پلی ساکاریدهای فعال زیستی اصلی جلبک های قهوه ای شامل آلژینات، فوکویدان، مانیتول و لامینارین هستند . طبق مطالعات به طور تقریبی بین 20 تا 30 درصد وزن خشک جلبک های دریایی قهوه ای از مانیتول تشکیل شده است. پلی ال شش کربنه، D-mannitol، همچنین به عنوان قند مانیت یا مانا شناخته می شود، فراوان ترین پلی ال در طبیعت است که به دلیل خواص خود در صنایع غذایی، شیمیایی، پزشکی و داروسازی، کاربرد های تجاری گسترده ای دارا می باشد. از این رو این مقاله قصد دارد به شرح ساختار این الکل-قند موجود در جلبک های قهوه ای، تولید تجاری، مسیر بیوسنتزی آن در جلبک ها، همچنین کاربرد های پزشکی و تغذیه ای آن بپردازد.
کلمات کلیدی : پلی ال شش کربنه- جلبک قهوه ای- پلی ساکارید-دارویی- مانیتول