اثر تنش خشکی بر محصول روغن گلرنگ
اثر تنش خشکی بر محصول روغن گلرنگ
ناهیده بدری دانالو1 کاظم قاسمی گلعذانی2 سالار فرهنگی آبریز3
1) دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2) استاد گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3) دانشآموخته دکتری تخصصی، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
محل انتشار :
صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران (envprouma.ir)
چکیده :
تنش خشکی یکی از مهمترین عوامل کاهش رشد و عملکرد گیاهان زراعی است. این تنش میتواند با ایجاد اختلالات فیزیولوژیکی مختلف باعث کاهش محصول روغن در گیاهان شود. بر این اساس، آزمایشی برای بررسی درصد و محصول روغن دانه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در شرایط تنش خشکی انجام شد. این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز انجام شد. سطوح مختلف آبیاری ازجمله آبیاری پس از 70، 110 و 150 میلیمتر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنش آبی باعث کاهش درصد و محصول دانه روغن دانه گلرنگ در واحد سطح میشود.
کلمات کلیدی :
گلرنگ
تنش خشکی
محتوای روغن