روشهای سبز و نوین استخراج پکتین از ضایعات میوهها و سبزیجات
روشهای سبز و نوین استخراج پکتین از ضایعات میوهها و سبزیجات
فائزه علیزاده کل تپه1 میرخلیل پیروزی فرد2 آرش قیطران پور3 عارف عرفانی4
1) دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه سراسری
2) استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه سراسری ارومیه، ایران-
3) استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه سراسری ارومیه، ایران-
4) دانش آموخته دکتری صنایع غذایی، دانشگاه سراسری ارومیه،ایران-
محل انتشار :
سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir)
چکیده :
با توجه به گسترش صنایع غذایی و افزایش ضایعات تولیدی تلاش بسیاری جهت استخراج محصولات ارزشمند از ضایعات صورت گرفته است. یکی از این مواد ارزشمند پکتین میباشد که به وفور در میوهها و سبزیجات یافت میشود. با نظر به کاربردهای بسیار پکتین در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، بیوتکنولوژی و... بازار جهانی به سمت تولید این مادهی ارزشمند با بهرهگیری از روشهای نوین سوق پیدا کردهاست. اکنون به دلیل آسیبهای زیست محیطی ناشی از حلالهای آلی و صرف انرژی زیاد در روشهای استخراج مرسوم، روشهای استخراج سبز مورد توجه قرار گرفته اند.
هدف از این مطالعه اشاره به فرآیندهای بهبود یافته است که بر محدودیتهای اصلی روشهای کلاسیک غلبه میکند و استفاده کارآمدتر از انرژی و منابع را به همراه دارد که با مفهوم استخراج سبز شناخته میشود.
کلمات کلیدی :
استخراج پکتین
استخراج سبز
روشهای استخراج نوین
ضایعات میوه
ضایعات سبزیجات