ترکیبات زیست فعال در پسماند مواد غذایی: مروری بر تبدیل ضایعات غذایی به خوراک دام

ترکیبات زیست فعال در پسماند مواد غذایی: مروری بر تبدیل ضایعات غذایی به خوراک دام

محمدرضا رسولی ننه کران1 میر داریوش شکوری2 حامد صمدی خادم3

1) دانشجوی دکتری، علوم دامی، گرایش تغذیه طیور، دانشگاه محقق اردبیلی
2) دانشیار، عضو هیئت علمی، گروه علوم دامی، کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشجوی دکتری، علوم دامی، گرایش تغذیه طیور، دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir)
چکیده :
ترکیبات زیست فعال موادی هستند که به مقدار کم در غذاها وجود دارند و توانایی ارائه فواید سلامتی را دارند. ترکیبات زیست فعال شامل اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند، ویتامین ها، کاروتنوئیدها، پپتیدها و پلی فنل ها هستند، اما محدود به آن ها نیستند. هدف مطالعه حاضر بررسی ترکیبات فعال زیستی بالقوه موجود در مواد ضایعات غذایی و بحث در مورد تبدیل ضایعات غذایی به خوراک دام با این منظر است که استفاده از ضایعات غذایی، به جای دفع، ممکن است با ناامنی غذایی مقابله کند و مزایای سلامتی را ارائه دهد. در نهایت، کاربردها در تغذیه طیور، با تاکید بر وجود اسیدهای چرب در مواد ضایعات غذایی، مورد بحث قرار گرفته است.
کلمات کلیدی : آمینو اسید؛ ترکیبات زیست فعال؛ جوجه های گوشتی; پسماند مواد غذایی زباله رستوران