تغییرات کلروفیل و پایداری غشای بابونه آلمانی در واکنش به کم¬آبی

سیده وجیهه جلالی دین آباد1

1) دانشجوی دکتری کشاورزی گرایش اگروتکنولوژی کیاهان زراعی دانشگاه تبریز

محل انتشار : کشاورزی ارگانیک و مرسوم(umaorganic.ir)
چکیده :
یكی از دلایل اصلی كاهش تولید محصولات زراعی در بسیاري از نقاط دنیا محدودیت آب است. در این پژوهش اثر سطوح مختلف آبیاری (آبیاری تا 100، 75 و 50 درصد ظرفیت زراعی خاک، به ترتیب به عنوان آبیاری مطلوب و تنش¬های متوسط و شدید خشکی) بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی بابونه آلمانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش محدودیت آبی به 50 درصد ظرفیت زراعی خاک موجب کاهش محتوای آب برگ، شاخص پایداری غشا و محتوای کلروفیل-های a و b شد. آبیاری تا 75 درصد ظرفیت زراعی خاک موجب افت معنی¬دار محتوای آب برگ و کلروفیل a گردید، در حالی که محتوای کلروفیل b و شاخص پایداری غشا را تحت تأثیر قرار نداد. بر اساس یافته¬های این پژوهش، می¬توان نتیجه گرفت که بابونه آلمانی با حفظ پایداری غشای سلولی تحت تنش متوسط خشکی، یک گیاه نیمه متحمل به تنش خشکی است.
کلمات کلیدی : بابونه خشکی شاخص پایداری غشا کلروفیل محتوای آب برگ