تأثیر روشهای مختلف کشت و زمان نگهداری پس از برداشت بر روی میزان پروتئین رقم L17 سویا
تأثیر روشهای مختلف کشت و زمان نگهداری پس از برداشت بر روی میزان پروتئین رقم L17 سویا
عباس قاسم زاده1 علی روشنیان فرد2 اکبر آبروش3 موسی آزاد4
1) دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی- گرایش مدیریت و تحلیل سامانهها، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران، ایمیل:
2) استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
3) استادیار گروه آمار و علوم کامپیوتر، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران، ایمیل:
4) دانشجوی دکتری مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران، ایمیل:
محل انتشار :
کشاورزی ارگانیک و مرسوم(umaorganic.ir)
چکیده :
دانه سویا به دلیل داشتن درصد پروتئین و روغن بالا، جایگاه خوبی در سبد غذایی انسان ها دارد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر روشهای مختلف کشت و زمان نگهداری پس از برداشت بر روی میزان پروتئین رقم L17 سویا بود. برای انجام آزمایشات رقم L17 سویا در شرایط کاملاً زراعی در شرکت کشت صنعت مغان کشت و پرورش شدند. مبنای سنجش و ارزیابی روش کار مختلف خاکورزی، نوع کود، بر میزان پروتئین در سه زمان موردنظر بود. که بعد از نمونهگیری ، با استفاده از کجلدال پروتئین اندازهگیری، و محاسبات کاری، با نرمافزار SPSS , EXCEL انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از هر دو نوع کود بهصورت جداگانه یا ترکیب باهم هیچ اثری بر میزان پروتئین دانه سویا ندارد. زمان و خاکورزی بیشترین اثر را نتایج داشته دارد که میتوان روی این عامل تغییرات سودمندی در کشاورزی ایجاد کرد. همچنین نتایج نشان داد که کود بهتنهایی تأثیری ندارد ولی اگر با خاکورزی همزمان استفاده شود میتواند تأثیرگذار باشد.
کلمات کلیدی :
پروتئین
خاکورزی
سویا
کود
پروتئین
کجلدال