انرژی خورشیدی در صنایع غذایی

ثمین آدینه1

1) دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش شیمی مواد غذایی, دانشکده کشاورزی, دانشگاه سراسری تبریز

محل انتشار : هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی(7carse.com)
چکیده :
انرژی خورشیدی، اشعه تابشی و گرمای ناشی از خورشید است که با استفاده از انواع فناوری های جدید، مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد. به بیانی دیگر می توان گفت، انرژی خورشیدی، انرژی حاصل از خورشید است که به انرژی گرمایی یا الکتریکی تبدیل می شود. این منبع انرژی به عنوان تمیز ترین و فراوان ترین منبع انرژی تجدید پذیر شناخته می شود و امروزه برای مصارف مختلفی مانند تولید برق، تامین نور، گرم کردن آب و… استفاده می شود. فرآوری مواد غذایی خورشیدی یک فناوری نوظهور است که مواد غذایی با کیفیت خوب را با هزینه سوخت کم یا بدون هزینه اضافی فراهم می کند. تعدادی از خشک کن ها، کلکتورها و متمرکز کننده های خورشیدی در حال حاضر برای مراحل مختلف فرآوری مواد غذایی و ارزش افزوده استفاده می شوند.
کلمات کلیدی : فرآوری مواد غذایی خورشیدی, انرژی خورشیدی در صنایع غذایی, انرژی خورشیدی, انرژی های تجدیدپذیر, Solar energy in the food industry, Solar energy