(نقش فضاهای کالبدی و محیط دانشکده¬های معماری در ماهیت یادگیری طراحی (مطالعه موردی: آتلیه¬های طراحی دانشجویان معماری دانشگاه رازی کرمانشاه))

(نقش فضاهای کالبدی و محیط دانشکده¬های معماری در ماهیت یادگیری طراحی (مطالعه موردی: آتلیه¬های طراحی دانشجویان معماری دانشگاه رازی کرمانشاه))

خدیجه السادات موسوی چراغ آبادی1 امید دژدار2

1) دانشجوی دکتری تخصصی معماری، گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، ایران،
2) استادیار گروه معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران، ،

محل انتشار : سومین کنفرانس مهندسی عمران، معماری و شهرسازی(3cau.ir)
چکیده :
برخی از چالش‌های آموزشی مربوط به فضاهای کالبدی و ساختمان¬هایی است که یادگیری و آموزش در آن جریان دارد. در آموزش معماری فضاهای کالبدی آتلیه¬ها و یا کارگاه¬های طراحی معماری، یکی از اصلی¬ترین و مهم¬ترین محورهای آموزشی محسوب می¬شود که در آن فرآیند طراحی از طریق دوره¬های طراحی معماری انجام می¬شود. بنابراین هدف تحقیق اهمیت محیط و فضاهای کالبدی مطلوب در دانشکده¬های معماری (آتلیه¬های طراحی) که بتواند جوابگوبی ماهیت یادگیری دانشجویان معماری باشد. همچنین میزان رضایت¬مندی دانشجویان معماری باتوجه به تأثیر متغیرهای مؤثر حاصل از کیفیت محیط طراحی می¬باشد. تحقیق حاضر کیفی است و با روش تحقیق توصیفی – تحلیلی و براساس مطالعات کتابخانه¬ای و مشاهده میدانی از آتلیه¬های طراحی معماری دانشگاه رازی کرمانشاه، به تحلیل و بررسی اطلاعات می¬پردازد. نتایج تحقیق مرتبط با فضاهای کالبدی در آتلیه¬ها و کارگاهای طراحی معماری است و نشان می¬دهد توجه صحیح به فرآیند طراحی فضاهای کالبدی و محیط آموزشی بر نگرش و تمایل دانشجویان به یادگیری تأثیر می¬گذارد.
کلمات کلیدی : کارگاه طراحی معماری دانشکده معماری یادگیری طراحی ادراک فضایی خلاقیت