تاثیر اصلاح خاک سبک بر ویژگی¬های کمی و کیفی گوجه¬فرنگی
تاثیر اصلاح خاک سبک بر ویژگی¬های کمی و کیفی گوجه¬فرنگی
جواد رضانی مقدم1 سیامک زارع2 یاسر حسینی3 علی رسول زاده4
1) استادیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
2) دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه محقق اردبیلی
3) استاد دانشکده کشاورزی مغان دانشگاه محقق اردبیلی
4) استاد گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
محل انتشار :
کوهستان پایدار(mountainuma.ir)
چکیده :
چکیده
اصلاح خاک از عواملی است که می تواند باعث افزایش عملکرد و بهبود خصوصیات کمی و کیفی یک محصول زراعی شود. در این تحقیق اثر اصلاح خاک سبک بر روی عملکرد و اجزای عملکرد گوجه¬فرنگی در شرایط گلخانه مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل کاملا تصادفی اجرا شد. تیمارهای طرح شامل پنج سطح اختلاط کمپوست خاک¬اره با خاک؛ صفر، پنج، 10، 15 و 20 درصد حجمی و آبیاری در چهار سطح؛ 30، 65، 75 و 85 درصد تخلیه مجاز رطوبتی بودند که در چهار تکرار انجام شد. بر اساس نتایج این پژوهش، بیشترین مقادیر عملکرد (150 گرم) و تعداد میوه (8/6) مربوط به تیمار 10 درصد اختلاط کمپوست خاک¬اره با خاک بود. همچنین نتایج نشان داد افزایش کمپوست خاک¬اره صرفا تا حد مشخصی می¬تواند موجب بهبود خصوصیات خاک و عملکرد گوجه فرنگی شود و با افزایش بالای این مقدار(حدود 10 درصد) می¬تواند حتی منجر به اثرات منفی بر عملکرد و سایر خصوصیات گوجه¬فرنگی شود.
کلمات کلیدی: اصلاح خصوصیات خاک، عملکرد گوجه¬فرنگی، کمپوست خاک¬اره
کلمات کلیدی :
اصلاح خصوصیات خاک
عملکرد گوجه¬فرنگی
کمپوست خاک¬اره