Nutritional Considerations for Injury Prevention and Recovery in Combat Sports

Hamza saheb-noor Aldeen1 Marefat Siahkouhian2

1) Master s student in Sports Physiology of Mohaghegh Ardabili University
2) Member of the faculty of Mohaghegh Ardabili University

محل انتشار : دومین همایش‌ بین‌المللی فیزیولوژی ورزشی (sportuma2023.ir)
Abstract :
شرکت در ورزش بدون خطر نیست و اکثر ورزشکاران در طول دوران حرفه ای خود حداقل یک آسیب را متحمل می شوند. ورزش‌های رزمی در سرتاسر جهان رایج هستند و حدود یک سوم آسیب‌های آن‌ها منجر به بیش از ۷ روز غیبت از مسابقات یا تمرین می‌شود. بیشترین آسیب دیدگی نواحی بدن سر و گردن و به دنبال آن اندام های فوقانی و تحتانی است، در حالی که شایع ترین انواع بافت آسیب دیده بافت های سطحی و پوست و به دنبال آن رباط ها و کپسول های مفصلی هستند. تغذیه به دلیل تأثیر آن بر سلامت کلی جسمی و روانی ورزشکار و بهبود بهبود بافت، پیامدهای مهمی برای پیشگیری از آسیب و افزایش روند بهبودی دارد. به طور خاص، مصرف آمینو اسید و پروتئین، آنتی اکسیدان ها، کراتین و امگا 3 به دلیل نقش درمانی آنها در جلوگیری از از دست دادن عضله و مقاومت آنابولیک و همچنین بهبود زخم ها مورد توجه ویژه قرار می گیرد. هدف از این بررسی، ارائه نقش استراتژی های مختلف تغذیه در کاهش خطر آسیب و بهبود روند درمان و توانبخشی در ورزش های رزمی است. در این رابطه، ملاحظات تغذیه ای برای آسیب های عضلانی، مفاصل، استخوان و همچنین ضربه های مغزی مرتبط با ورزش ارائه شده است. خطر آسیب مرتبط با کاهش وزن سریع نیز مورد بحث قرار گرفته است. در نهایت، تغذیه قبل از عمل و ملاحظات تغذیه ای برای بازگشت به ورزش پس از توانبخشی مورد توجه قرار می گیرد.
Keywords : ورزش های رزمی تغذیه بهبودی از آسیب آسیب های ورزشی مکمل ها