تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری

تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری

زهرا ربیعی1 حسن صدیقی2 عنایت عباسی3

1) دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی.دانشگاه تربیت
2) دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت
3) استادیار گروه ترویج و آموزش کشاوری دانشگاه تربیت مدرس.

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
برنج از قديمي ترين گياهاني است كه در دنيا كشت می¬شود و به عنوان یک غذای بین¬المللی که تأثیر بسیاری در تغذیه انسان ها دارد به شمار آید. تلاش هاي زيادي براي كاهش مصرف آب در اراضي برنجكاري ايران انجام گرفته است و گزارشات متعددي در باره تأثير خشکه کاری در كاهش مصرف آب و افزايش بهره وري مصرف آب برنج منتشر شده است لذا در این تحقیق سعی شده با بررسی و تحلیل روش کشت خشکه کاری گامی مؤثر در جهت شناسایی این روش کشت در بین شالیکاران برداشته شود. برای این منظور از روش مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و کاوش در شبکه جهانی اینترنت بهره گرفته شد. بنابراین براساس نتایج حاصل از این مطالعات کشت خشکه¬کاری برنج مانند هر فناوری جدید و نوین دارای نقاط قوت و ضعفی می باشد که باید با شناسایی این نقاط و پیدا کردن راهکارهای مناسب در صدد رفع نقاط ضعف بوده و زمینه را برای توسعه کشت برنج به صورت خشکه¬کاری در مناطق مستعد این نوع رو کشت فراهم آورد.
کلمات کلیدی : تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج خشکه کاری