اثر کم آبی بر محتوای آب و دمای برگ زنیان (Carum copticum L.)

اثر کم آبی بر محتوای آب و دمای برگ زنیان (Carum copticum L.)

کاظم قاسمی گلعذانی1 سعید قاسمی2

1) استاد علوم زراعی، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز،
2) دانشجوی دکترا در رشته زراعت، گرایش فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه تبریز،

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
با توجه به اهمیت گیاهان دارویی، آزمایشی در سال 1393 بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اجرا گردید تا اثر کم آبی بر درصد آب و دمای برگ زنیان مورد ارزیابی قرار گیرد. تیمار آبیاری شامل چهار سطح (I1، I2، I3و I4: به ترتیب آبیاری پس از 70، 100، 130 و 160 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A) بود. در مرحله زایشی، درصد آب و دمای برگ گیاهان تحت تیمارهای مختلف اندازه گیری و مقایسه شدند. با افزایش فواصل آبیاری، درصد آب برگ زنیان کاهش، ولی دمای آن افزایش یافت که نشانگر رابطه معکوس این دو صفت با همدیگر می باشد. با وجود این، صفات مزبور در شرایط آبیاری مطلوب و تنش ملایم اختلاف معنی داری نداشتند.
کلمات کلیدی : آب برگ دما زنیان کم آبی