مکان یابی و کمیت یابی اسیدهای فنلی در میوه سیب ارقام ’گلدن دلیشز‘ و ’رد دلیشز‘

مکان یابی و کمیت یابی اسیدهای فنلی در میوه سیب ارقام ’گلدن دلیشز‘ و ’رد دلیشز‘

لمیا وجودی مهربانی1

1) استادیار دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
میوه سیب حاوی ترکیبات فنلی می باشد که این ترکیبات تاثیر مثبت در سلامت انسان دارد. تركيبات فنلي نقش بسیار مهمی در بسیاری از واكنش¬هاي گياه با محيط زنده و غير زنده دارند. لذا براي فهم عمل اكولوژيكي اين تركيبات علاوه بر شناسایی ترکیبات فنلی بايد مكان قرارگيري تركيبات مذکور در بافت‌هاي مختلف گياهي شناسايي شود. نتایج حاصل از مطالعات HPLC و میکروسکوپی انجام شده نشان دهنده افزایش در میزان اسیدهای فنلی در پوست و گوشت رد دلیشز نسبت به پوست و گوشت ’گلدن دلیشز‘ در مرحله برداشت میوه ها بود. اسید کلروژنیک عمده ترین اسید فنلی شناخته شده در این مرحله از رشد بوده و فلورسنس سبز مشاهده شده در پوست رد دلیشز نیز در تائید همین امر بود. نتایج حاصل از مطالعه انجام شده نشان دهنده توانایی روش میکروسکوپی به کار گرفته شده در این تحقیق، در مکان¬یابی اسیدهای فنلی بود.
کلمات کلیدی : اسیدهای فنلی سیب میکروسکوپ فلورسنس HPLC