ساخت کاغذ بسته بندی مواد غذایی با پوشش کامپوزیتی

فاطمه کلائی مؤخر1 محمد آزاد فلاح2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد چوب و ;کاغذ گرایش خمیر کاغذ دانشگاه تهران
2) استادیار گروه چوب و کاغذ دانشگاه تهران

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
امروزه استفاده از مواد با ماهیت طبیعی نظیر الیاف سلولزی و زیست پلیمرها به دلیل تجدیدپذیری، قابلیت تخریب زیستی و کاهش نگرانی های زیست محیطی توجه زیادی را در کاربردهای بسته بندی به خود جلب کرده است. در این تحقیق به منظور توسعه خواص بازدارندگی، پوشش هایی متشکل از نانو فیبر سلولزی با مقادیر 0، 5، 10، 15، 20 % و پروتئین سویا با سه وزن پوشش 5، 10 و 15g/m2 بر روی کاغذ پایه اعمال شدند. سپس برای ارزیابی خواص کاغذهای پوشش دار، شاخص مقاومت به کشش، مقاومت به عبور روغن و سرعت عبور بخار آب نمونه ها تعیین شدند. نتایج نشان دادند که وزن پوشش تاثیری بر شاخص مقاومت به کشش نداشته است ولی افزایش مقدار نانو الیاف سلولزی موجب جبران افت مقاومت کاغذ پایه شد. مقاومت به عبور روغن و سرعت عبور بخار آب کاغذهای تیمار شده با وزن پوشش 15g/m2 و نانو فیبر سلولزی 20 % به ترتیب 87/86 و 61/76% کاهش یافته و از این حیث بهترین عملکرد را نشان دادند. به طورکلی مشاهده شد که خواص بازدارندگی کاغذهای پوشش دار متناسب با وزن پوشش و سطوح نانو فیبر سلولزی در مقایسه با کاغذ بدون پوشش به طور قابل توجه ای افزایش یافت.
کلمات کلیدی : پروتئین سویا نانوفیبر سلولزی پوشش بازدارنده کاغذ بسته بندی