تاثیر مجاورت با آب بر روی خواص فیزیکی انگور بیدانه سفید

تاثیر مجاورت با آب بر روی خواص فیزیکی انگور بیدانه سفید

سعید آقاعزیزی1 علی حسن پور2 محسن اسمعیلی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، گرایش فناوری پس از برداشت ،دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران
2) استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیتم، دانشگاه ارومیه، ایران
3) دانشیار گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ایران

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
نظر به سطح زیر کشت بالای انگور که یکی از محصولات مهم کشور ایران می باشد و با توجه به اینکه مجاورت با آب برای حبه های انگور منجر به وارد آمدن خسارت به این محصول میگردد به منظور بررسی و کاهش صدمات در عمليات پس از برداشت و فرآوري انگور بررسی تغییرات خواص فیزیکی آن در اثر مجاورت با آب ضروری به نظر می رسد بر این اساس در تحقیق حاضر خواص فيزيكي انگور ( رقم بیدانه سفید ) پس از برداشت و تاثیر مدت زمان مجاورت در دو سطح یک ساعت و دو ساعت غوطه وری در آب بر روی آن مورد بررسي قرار گرفت. انگور های مورد آزمایش از یک باغ در اطراف شهر ارومیه به صورت رسیده تهیه شد و آزمایشات در آزمایشگاه خواص فیزیکی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه انجام شد. نتایج نشان می دهد: جرم، حجم، قطر بزرگ و متوسط قطر هندسی با افزایش رطوبت افزایش و دانسیته ی جرمی، ضخامت پوست و ضریب کرویت با افزایش رطوبت کاهش می یابند، همچنین در سطح دو ساعت غوطه وری تمامی پارامتر های اندازه گیری تغییر معنی داری می کنند.
کلمات کلیدی : خواص فیزیکی انگور بیدانه سفید مجاورت با آب پس از برداشت