کپسوله کردن علف کش هالوکسی فوپ و بررسی اثرات فیزیولوژیکی آن بر روی کمیت رنگدانه های فتوسنتزی گیاه مدل عدسک آبی(Lemna minor L.)

کپسوله کردن علف کش هالوکسی فوپ و بررسی اثرات فیزیولوژیکی آن بر روی کمیت رنگدانه های فتوسنتزی گیاه مدل عدسک آبی(Lemna minor L.)

ندا علی میرزایی1 مهدی محمودیان2 سمانه تربتی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، پژوهشکده نانوفناوری، دانشگاه ارومیه
2) استادیار پژوهشکده نانوفناوری، دانشگاه ارومیه،
3) استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
در این کار پژوهشی پس از امکان سنجی سنتز و نیز ساخت موفقیت آمیز نانوکپسول های پلی متیل متا آکریلات (MMA) با کاربرد روش مینی امولوسیونی و لود کردن آفت کش چربی دوست هالوکسی فوپ در این نانو کپسول ها، برخی از اثرات فیزیولوژیکی ناشی از تیمار آفت کش مورد مطالعه و آفت کش کپسوله شده (Encapsulated Haloxyfop(ECH)) بر روی گیاه مدل عدسک آبی مورد بررسی و ارزیابی واقع گردید. از جمله پارامترهای فیزیولوژیک مورد بررسی اثر تیمار غلظت های مختلف مواد مذکور بر روی رنگدانه های فتوسنتزی گیاه عدسک آبی بوده است. بر طبق نتایج به دست آمده پس از سنتز نانو کپسول ها و لود آفت کش مورد نظر داخل آنها، مشخص گردید که تاثیرات غلظت های مختلف از افت کش در 24 اول بر روی میزان کلروفیل قابل ملاحظه است و باعث افزایش میزان کلروفیل در 24 ساعت اول میگردد. ولی غلظت های مختلف آفت کش کپسوله شده اثرات خود را در تغییر میزان کلروفیل در روز چهارم اعمال می نماید که این تغییر در مقایسه با تغییرات اعمال شده توسط خود آفت کش در روز اول، قابل ملاحظه نمی باشد. به نظر می رسد که رهایش آفت کش از پوشش پلیمری در 24 ساعت اول رخ نداده و رهایش آن به صورت تدریجی اتفاق میافتد.
کلمات کلیدی : کپسوله کردن پلیمریزاسیون مینی امولوسیونی عدسک آبی پاسخ های فیزیولوژیک گیاهی