بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن بر خصوصیات کیفی میوه سیب رقم دو رنگ فرانسه در طول انبار مانی

بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن بر خصوصیات کیفی میوه سیب رقم دو رنگ فرانسه در طول انبار مانی

هوشنگ دشتی1 موسی ارشد2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی گرایش باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران-
2) استادیار و عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران-

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
سیب مهمترین میوه مصرفی در تعداد زیادی از کشورهای جهان می¬باشد، ترکیب 1- متیل سیکلوپروپن به منظور کاهش ضایعات پس از برداشت، می¬تواند تأثیر به سزایی در افزایش کیفیت محصولات باغی داشته باشد. به این ترتیب، به منظور بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن بر خصوصیات کیفی میوه سیب در طول انبارمانی، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اصلی مدت زمان انبارمانی در دو زمان مختلف با فاصله دو ماه و عامل فرعی 1- متیل سیکلوپروپن در سه سطح (شاهد (آب مقطر)، 001/0 و 005/0 میلی مولار 1- متیل سیکلو پروپان) بود. صفاتی نظیر وزن خشک میوه، استحکام بافت میوه، pH، EC، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول کل اندازه¬گیری شدند. نتایج نشان داد که افزایش زمان انبارمانی باعث کاهش معنی¬دار (P<0.01) اسیدیته میوه شد. با کاربرد 1- متیل سیکلوپروپن اسیدیته و استحکام بافت میوه به¬طور معنی¬داری (P<0.01) افزایش و pH و EC میوه به¬طور معنی¬داری (P<0.01) کاهش یافت. 1- متیل سیکلوپروپن تأثیر غیرمعنی¬داری بر حجم میوه داشت. اثر متقابل دو گانه فقط بر مواد جامد محلول کل تأثیر معنی¬داری (P<0.01) ایجاد کرد و دوماه اول انبارمانی با کاربرد 005/0 میلی مولار 1- میتل سیکلو پروپن کمترین TSS را به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج کلی از این آزمایش زمان انبارمانی کیفیت میوه را کاهش داد، کاربرد 1- متیل سیکلو پروپن با تأثیر بر افزایش اسیدیته و استحکام بافت میوه و همچنین کاهش pH و EC تا حدودی توانست این کاهش کیفیت را جبران کند.
کلمات کلیدی : انبارمانی سیب وان متیل سیکلوپروپن کیفیت.