بررسی فاکتورهای مختلف بر زنده مانی باکتری های ماست پروبیوتیک

بررسی فاکتورهای مختلف بر زنده مانی باکتری های ماست پروبیوتیک

ساره صالحیان1 رقیه اشرفی یورقانلو2 علی احسانی3 ابوالقاسم رهبری4 شعله قادرزاده5

1) دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه غیرانتفاعی افاق ارومیه
2) استادیار دانشکده فنی و حرفه ای ارومیه
3) دانشیار گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
4) دانشجوی کارشناسی ارشد آزاد واحد دامغان
5) دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه غیرانتفاعی افاق ارومیه

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
در این مقاله مروری تاثیر دمای انکو باسیون، زمان نگهدارنده، غلظت صمغ زدو، ترتیب تلقیح استارترزنی، اضافه نمودن روغن مارگارین3%، اکسیداسیون احیا وهموژنیزاسیون روی ماست پرو بیوتیک بررسی گردیده است. با توجه به زنده مانی پروبیوتیک¬ها میزان تلقیح پروبیوتیک¬ها مهم¬ترین عامل در طول زمان نگهداری بود. غلظت صمغ زدو تاثیرمعنی داری بر زنده مانی پروبیوتیک¬ها ندارد و اینولین تاثیر معنی داری بر زنده مانی باکتری¬ها دارد. افزایش دما اثر تحریک کنندگی بر رشد دارد و نيزکاهش پتانسیل اکسیداسیون احیا وکاهش اکسیژن محلول افزایش قابلیت زیستی پروبیوتیک ها را در پی دارد.
کلمات کلیدی : ماست پروبیوتیک قابلیت زنده مانی صمغ زدو تعداد هموژنیزاسیون اکسیداسیون احیا تخمیر