خواص آنتی باکتریال نانو ذرات نقره تحول نوین در صنایع بسته بندی محصولات شیلاتی

خواص آنتی باکتریال نانو ذرات نقره تحول نوین در صنایع بسته بندی محصولات شیلاتی

عیسی بهرامی زاده1

1) دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
بسته بندی، حفاظت محصول در برابر عوامل مخرب و فاسد کننده همچون عوامل میکروبی، شیمایی و فیزیکی بوده که ضمن افزایش زمان ماندگاری محصول ، موجب حفظ کیفیت آن نیز می شود. ماهی و آبزیان از محصولات با ویژگی فساد و سریع بوده که فقط کیفیت آن از مرحله صید تا مصرف از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. با توجه به ويژگيهاي ضد ميكروبي پوششهای (Films) نانو، يكي از مهمترين كاربرد هاي آنها، در صنايع بسته بندي مي باشد. نانو ذرات نقره به عنوان ماده ای با خواص آنتی باکتریال مناسب گزینه ی مناسبی جهت استفاده به عنوان پوشش مواد بسته بندی آبزیان به منظور به تاخیر انداختن رشد میکروبها و همین طور تازه نگه داشتن مواد غذایی به مدت طولانی تر می باشد. استفاده از نانو ذرات نقره در ظروف بسته بندی یک لایه یا چند لایه به عنوان مواد افزو دنی، به علت غیر قابل نفوذ بودن نسبت به اکسیژن و رطوبت ، می تواند از رشد باکتری ها و کپک ها در بسته بندی جلوگیری کند و در نتیجه ، سبب افزایش ماندگاری محصول و تغییر نکردن ویژگی های ظا هر ی فیزیکی آن می شود . این نانو ذرات دارای خواص آنتی باکتریال می باشد.. از اين رو، توليد بسته بندي هايي با كارآيي وسيع و مؤثر در برابر انواع ميكروارگانيسمها به وسيله فناوري نانو، مورد توجه قرار می گیرد.
کلمات کلیدی : نانوذرات نقره بسته بندی محصولات شیلاتی کیفیت و ماندگاری