ارزش استفاده از ترکیبات نانوذرات نقره در حذف آلودگی های قارچی و باکتریایی کشت جوانه جانبی کیوی

ارزش استفاده از ترکیبات نانوذرات نقره در حذف آلودگی های قارچی و باکتریایی کشت جوانه جانبی کیوی

ندا معظمی1 شادی کیابی2 محمود اسدی3

1) کارشناسی ارشد زیست شناسی گیاهی,دانشگاه آزاد اسلامی واحد
2) استادیار زیست سلولی و مولکولی,دانشگاه آزاد اسلامی واحد
3) استادیار زیست شناسی,دانشگاه آزاد اسلامی واحد

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
در این تحقیق تاثیر نانوذرات نقره در کشت بافت جوانه جانبی کیوی مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در قالب 16 گروه و هر گروه با 5 جداکشت انجام شد. هدف از این تحقیق بررسی خواص ضدمیکروبی نانوذرات نقره در کنترل آلودگی قارچی کیوی در شرایط این ویترو می باشد. جوانه های جانبی در 4 غلظت مختلف محلول نانونقره (25,50,100,200mg⁄l ) در 4 زمان مختلف (min15,30,60,180) ضدعفونی و با نمونه های شاهد که در محلول سدیم هیپوکلریت(نمونه A) و سدیم هیپوکلریت همراه با کلریدجیوه(نمونه B) ضدعفونی شدند,مقایسه گردیدند. جداکشت ها در محیط کشت MS (موراشیک و اسکوگ) که در آن از غلظت های مختلف نانونقره (ppm 5 /0 ,1, 5/1) همراه با mg⁄l 2 هورمون BA (بنزیل آدنین) استفاده شده بود,کشت داده شدند. جداکشت های کشت داده شده, برای ارزیابی اثر نانونقره روی ویژگیهای کمی و کیفی آنها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. کاربرد نانونقره در غلظت های مورد بررسی و زمان های تعیین شده سبب مشاهده نتایج متفاوتی بود. به طوریکه تیمار قطعات زمانی که نانونقره به کار برده نشد در کنترل A دارای بیشترین آلودگی بود. و کمترین میزان آلودگی زمانی که نانونقره به کار برده نشد مربوط به کنترل B بود. و بیشترین میزان آلودگی زمانی که نانونقره به کار برده شد در غلظت mg⁄l 25 و زمان 15 دقیقه بود. کمترین میزان آلودگی زمانی که نانوذرات نقره به کار برده شد در غلظت mg⁄l 100 و زمان 180 دقیقه بود.
کلمات کلیدی : " نانوذرات نقره کشت بافت آلودگی کیوی "