تأثیر عصاره درمنه دشتی (Artemisia sieberi )در رنگیزه¬های فتوسنتزی گیاه اسپند(Peganum harmala)

تأثیر عصاره درمنه دشتی (Artemisia sieberi )در رنگیزه¬های فتوسنتزی گیاه اسپند(Peganum harmala)

اسماء ریکی ماریشانی1 مهدیه ابراهیمی2 ابراهیم شیرمحمدی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه زابل،
2) دکتری تخصصی، استادیار، دانشگاه زابل،
3) کارشناس ارشد، مربی، دانشگاه زابل، Ibrahim-13000@ yahoo.com. 09144518210

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
مطالعه حاضر با هدف بررسی آثار عصاره Artemisia sieberi در رنگیزه¬های فتوسنتزی (کلروفیلa، b، کل و کاروتنوئید) Peganum harmala به¬صورت آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در شرایط گلخانه¬ای در شهرستان خاش اجرا شد. تیمار عصاره الکلی درمنه دشتی در سه سطح 2 در هزار (2 میلی¬لیتر در 1000 میلی¬لیتر)، 4 در هزار و شاهد اعمال شد. نتایج نشان داد آثار این عصاره در صفات رنگیزه¬های فتوسنتزی معنی¬دار گردید. در نتایج پایانی این صفات با افزایش غلظت مقدار صفات اندازه¬گیری شده افزایش یافت و این نتایج به¬دلیل اهمیت اسپند در امر حفاظت خاک، پوشش گیاهی و خاصیت دارویی می¬تواند رضایت¬بخش باشد.
کلمات کلیدی : عصاره گیاهی فتوسنتز سرعت رشد کلروفیل