اثرات حفاظتی آب انار2% در برابر آسیب ناشی از ایسکمی و پرفوزیون مجدد در قلب ایزوله رت

اثرات حفاظتی آب انار2% در برابر آسیب ناشی از ایسکمی و پرفوزیون مجدد در قلب ایزوله رت

حمیده کاظمی راد1

1) دانشجوی دکتری فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
بیماری های قلبی از دلایل مرگ و میر در جهان هستند که یکی از شایع ترین علل بیماری های قلبی، ایسکمی قلبی است. پرفوزیون کرونری نامناسب با نیازهای میوکارد دلیل اصلی سندرم های ناشی از ایسکمی قلب است که در اثر تنگ شدگی ناشی از آترواسکلروز مزمن پیشرفته شریان¬های اپی¬کارد کرونر، درجه¬های مختلف تغییرات حاد پلاک، ترمبوز و اسپاسم عروقی ایجاد می-شود بدین ترتیب برخی از سلول¬های عضله قلبی می¬میرند و یا قدرت انقباض خود را از دست می¬دهند و لذا توان انقباض قلب کم می¬شود. آب انار موجب پیشگیری از بیماری¬های قلبی- عروقی، کاهش فشار خون وتصلب شرایین می¬شود. هدف از این پژوهش بررسی اثرات حفاظتی آب انار2% در برابر آسیب ناشی از ایسکمی و پرفوزیون مجدد قلب ایزوله رت می باشد. روش کار: در پژوهش صورت گرفته 3 گروه ازمایشی به تعداد 30 رت نژاد ویستار توسط پنتوباربیتال سدیم60 % تحت بیهوشی قرار گرفتند و قلب آنها از قفسه سینه خارج و سریعا به دستگاه لانگن دورف متصل شدند و قلب ها توسط دستگاه لانگن دورف مورد مطالعه قرار گرفت . قلب¬های ایزوله گروه¬های شاهد و آزمون (آب نار2%، آب انار2%+ L-NAME) به مدت 30 دقیقه تثبیت شدند و سپس30 دقیقه ایسکمی و120 دقیقه پرفوزیون مجدد تجربه کردند. نتایج: آب انار2% تفاوت معنی¬داری در میزان تعداد ضربان قلب، فشار داخل بطنی ، مشتق فشار بر زمان و فعالیت مکانیکی(ضربان × فشار داخل بطن) مشاهده نگردید ولی موجب کاهش معنی داری در فشار پرفوژیون کرونر و افزایش معنی داری را در فشار داخل بطن گردید.
کلمات کلیدی : انار2% انار2%و L-NAME ایسکمی پرفوزیون مجدد قلب ایزوله رت