بررسی مدت ماندگاری برگرماهی کپورنقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) ریزپوشانی با روغن ماهی و آنتی اکسیدانهای طبیعی

بررسی مدت ماندگاری برگرماهی کپورنقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) ریزپوشانی با روغن ماهی و آنتی اکسیدانهای طبیعی

عیسی بهرامی زاده1 کاوه رحمانی فرح2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی
2) استاديار، گروه پاتوبيولوژي و کنترل کيفي، مطالعات دریاچه ارومیه ، دانشگاه اروميه

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری(2icsda.ir)
چکیده :
موضوع نگهداری مواد غذائی و استقاده از بهترین روش در بالا بردن زمان نگهداری مواد غذائی همواره مورد توجه انسان بوده است.ماهی و فرآورده های آن ازدیدگاه تغذیه انسانی بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند بخش مهمی از اجزاء غذائی مورد نیاز انسانی را در حد مطلوب تامین نماید. تولید فیش برگر(برگر ماهی) از ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در کنار سایر راه های معمول عرضه ماهی، یکی از بهترین روش های ارائه شده برای مصرف بیشتر این نوع ماهی از محصولات شیلاتی می باشد. ماهیان بسیار فسادپذیر بوده و براي جلوگیري یا به تعویق انداختن فساد آنها می توان از مواد نگهدارنده های طبیعی و آنتی اکسیدانهای طبیعی (این مواد دارای خاصیت نگهدارندگی بالا ، خواص ضدمیکروبی و محتوی بالایی از پلی فنول و آنتی اکسیدان های طبیعی بالائی هستند) استفاده کرد تا فرآورده ایی( غذای سالم) تولید شود که فراسودمند، و سلامت مصرف کنندگان را نیز تضمین نماید. بنابراین برگر ماهی که با روغن ماهی و آنتی اکسیدان های طبیعی ریزپوشانی شده می تواند يكي از موثرترين راه هاي جلوگيري از فساد ناشي از اكسيداسيون چربی و بهبود ماندگاری و کیفیت تغذیه این نوع محصول شیلاتی ¬شود.
کلمات کلیدی : برگر ماهی ریزپوشانی نگهدارنده های طبیعی کیفیت و ماندگاری