بررسی تاثیر سلامت سازمانی و افزایش سرمایه روان شناختی بر توسعه ظرفیت خلق دانش کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان- مرکز رشت)

بررسی تاثیر سلامت سازمانی و افزایش سرمایه روان شناختی بر توسعه ظرفیت خلق دانش کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان- مرکز رشت)

سیده میثاق خلیلی موسوی1

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، رشته مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، آستارا، ایران.

محل انتشار : سومین کنفرانس بین‌المللی پژوهش‌های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری(3meaconf.com)
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر « بررسی تاثیر سلامت سازمانی و افزایش سرمایه روان شناختی بر توسعه ظرفیت خلق دانش کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان- مرکز رشت » می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان (سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان- مرکز رشت) می‌باشند که تعداد آنها تقریباً 300 نفر می باشد. روش مورد استفاده برای نمونه گیری روش تصادفی ساده است. برای تعیین حجم نمونه نیز از جدول مورگان استفاده شده است که طبق این جدول تعداد نمونه آماری برابر 169 بدست آمده است. پژوهش حاضر در دو بخش نظری و عملی انجام شده است. در بخش نظری، اطلاعات لازم با استفاده از روش کتابخانه¬ای و اسنادی و در بخش عملی، به شیوه میدانی برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد استفاده گردید. برای سنجش متغیر ظرفیت خلق دانش از پرسشنامه 7 سوالی که روایی آن قبلاً در تحقیقات بسیاری مورد تایید قرار گرفته بود و میزان پایایی آن 94/0 بدست آمد و برای سنجش متغیر سلامت سازمانی هوی و همکاران (2012) با 44 سوال و پرسشنامه استاندارد سرمایه روان شناختی 30 سوالی لوتانز و همکاران(2006) استفاده شده است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و ضرایب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون چند متغیره انجام گرفته است و نتایج پژوهش حاکی ازآن است که؛ در ابعاد سلامت سازمانی به غیر از پشتیبانی منابع متغیرهای(یگانگی نهادی، نفوذ مدیر، ملاحظه گری، ساخت دهی) و ابعاد افزایش سرمایه روان شناختی (امیدواری، خوشبینی و انعطاف پذیری) بر توسعه ظرفیت خلق دانش کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان- مرکز رشت تاثیر مثبت معنی داری دارد.
کلمات کلیدی : سلامت سازمانی سرمایه روان شناختی ظرفیت خلق دانش تأمین اجتماعی استان گیلان- مرکز رشت.