مطالعه ترکیبات تام فنولی و خواص آنتی اکسیدان گیاه Joherniaaromatica

مطالعه ترکیبات تام فنولی و خواص آنتی اکسیدان گیاه Joherniaaromatica

پیوند کتیرایی1 پروین شهدوستی2 معصومه خان احمدی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
2) استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
3) سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی(2rstconf.com)
چکیده :
گیاه برزا با نام علمی Joherniaaromatica از خانواده چتریان می¬باشد. برزا گیاهی پایا، علفی، سبز متمایل به زرد، بن گیاه پوشیده از برگهای خشک بوده و دارای ریشه ای با انشعابات طویل فیبری است.در فروردین ماه 1393خورشیدی اندام های هوائی این گیاه از ارتفاعات دالاهو استان کرمانشاه جمع آوری گردید. با استفاده از روش ماسراسیون عصاره اتانولی گیاه تهیه شد و محتوی تام فنولیک با استفاده از معرف فولین– سیوکالتو اندازه گیری شد که نتایج نشان داد مقدار فنل موجود در گیاه برزا به میزان 1/836(میلی گرم معادل اسید گالیک در هر گرم عصاره) می باشد. تست آنتی اکسیدان بر روی عصاره آن به روش DPPH انجام گرفت که نتایج آزمایش وجود خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه را به اثبات رساند.
کلمات کلیدی : ماسراسیون معرف فولین- سیوکالتو DPPH Joherniaaromatica.