اثرآنتي باكتريال عصاره متانولی چوچاق (Eryngium Caeruleum) براشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس دريك مدل غذايي در دماي 4 درجه سانتیگراد

اثرآنتي باكتريال عصاره متانولی چوچاق (Eryngium Caeruleum) براشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس دريك مدل غذايي در دماي 4 درجه سانتیگراد

فاطمه امینی1 حمدالله مشتاقی2 مریم عباس والی3

1) دانش آموخته كارشناسي ارشد بهداشت و كنترل كيفي مواد غذايي،دانشگاه شهركرد،ایران-
2) دانشيار،گروه بهداشت و كنترل كيفي مواد غذايي، دانشكده دامپزشكي، دانشگاه شهركرد،ایران-
3) استاديار،گروه بهداشت و كنترل كيفي مواد غذايي، دانشكده دامپزشكي، دانشگاه شهركرد،ایران-

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(3icesconf.com)
چکیده :
در اين بررسي که از نوع مطالعات مداخله ای بود، اثر عصاره متانولی چوچاق (Eryngium Caeruleum)در غلظت هاي 5% و10% بر باكتري های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی در پنیرسویا(توفو) که به هرگرم آن106 سلول باكتري اضافه شده بود، در دمای۴درجه سانتيگراد و در يك دوره زماني 15 روزه مطالعه شد.گیاه چوچاق از ارتفاعات جواهرده، منطقه ای ییلاقی در شهرستان رامسر جمع آوری شد. عصاره متانولی چوچاق از خیساندن چوچاق خشک شده در متانول ۸۵ درصد تهیه و پنیر سویا از انعقاد شیرسویا توسط سولفات کلسیم تهیه گردید. نتایج حاصل از این ارزیابی توسط روش واریانس یکطرفه آنالیز گردید. در دماي ۴ درجه سانتيگراد، استافیلوکوکوس اورئوس پـس از 15 روز در هردو غلظت بكار برده شده، كاهش 2 و 4 لگاريتمي را در پي داشت. اثر ضد¬باکتریایی عصاره ۱۰% چوچاق بر استافیلوکوکوس اورئوس در ۴ درجه سانتيگراد بيـشتر از غلظت ۵% بود. اشریشیا کلی پس از ۱۵ روز با هردو غلظت به کار رفته کاهش1 لگاریتمی داشت که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت ( 05/0P>). به طور کلی نتايج بدست آمده در اين مطالعه نشان داد كه گیاه چوچاق داراي خاصيت ضد باکتریایی روی هر دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی بود و تاثیر آن بر باکتری گرم مثبت به مراتب بیشتراز باکتری گرم منفی بود.
کلمات کلیدی : استافیلوکوکوس اورئوس اشریشیاکلی چوچاق عصاره متانولی پنيرسویا.