توسعه پایدار کشاورزی و محیط زیست

سیده رقیه رستمکلائی1 حبیب حسین پور رودسری2 علی بهمنش3

1) دانشجوی دکترا محیط زیست، آمایش سرزمین، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران ،
2) عضو هئیت علمی دانشگاه آزاداسلامی لاهیجان ،
3) عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر،ایران-

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(3icesconf.com)
چکیده :
به دلیل ازدیاد روزافزون جمعیت و بدنبال آن مسئله تأمین غذای کافی با کیفیت مناسب از یک سو و مشکلات زیست محیطی ناشی از کاربرد کودهای شیمیایی، انرژی و هزینه¬های تولید و مصرف آن¬ها و اثرات مخربی که بر چرخه¬های زیستی اکوسیستم¬های زراعی دارند از سوی دیگر، تجدیدنظر درروش¬های تولید محصولات زراعی را ضروری ساخته است. همۀ ما باید جهت احتراز از نابودی محیط زیست در ابعاد جهانی یا ملی و به ویژه در سطح محلی بکوشیم و این واقعیت مهم را دریابیم که پیشرفت و توسعه باید روندی پایدار داشته باشد و از ثمرات آن نه تنها نسل¬های حاضر بلکه نسل¬های آینده نیز بهره¬مند شوند. توسعه مردم معاصر نباید به قیمت نابودی زندگی آیندگان که برای دفاع از حقوق خود فعلاً حضور ندارند، تمام شود. از آنجایی که کشاورزی، مهم¬ترین مصرف¬ کننده¬ی آب وزمین وعمده¬ترین منبع انتشار گاز گلخانه¬ای و مهمترین علت حفاظت اکوسیستم¬های طبیعی و از بین رفتن تنوع زیستی می¬باشد .با توجه به اهمیت موضوع، سعی شد در این تحقیق معنای توسعه پایدار، مسئله محیط زیست، پایداری کشاورزی وراهبردهای پیشنهادی بهتر، تشریح گردد. چرا که توجه به پایداری بخش کشاورزی، به عنوان یکی از بخش¬های مرتبط با محیط زیست و زیست بومی می تواند به رفع مشکلات زیست محیطی در کل اقتصاد، کمک شایانی نماید.
کلمات کلیدی : توسعه کشاورزی پایدار میحط زیست توسعه پایدار