تاثیر1-متیل سیکلو پروپن در نرم کردن برش های تازه از میوه های کیوی، انبه وقطعات یابرش های خرمالو))

تاثیر1-متیل سیکلو پروپن در نرم کردن برش های تازه از میوه های کیوی، انبه وقطعات یابرش های خرمالو))

حسن آلبوکرمی1

1) کارشناس ارشد مهندسی علوم وصنایع غذایی،دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات یاسوج،ایران.

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(3icesconf.com)
چکیده :
فرآورده های اتیلن با زخم زدن طی فرایند برش تازه و انباشته شدن این گاز در بسته های برش تازه ی میوه می تواند برای کیفیت آنها زیان آورباشد تاثیر1-متیل سیکلو پروپن و اتیلن مسدود کننده قبل یا بعداز پردازش بر کیفیت برش تازه ی کیوی،انبه وخرمالو با ذخیره 5 سانتی گراد ارزیابی می شود.برش تازه ی کیوی در نرخ آهسته تری نرم می شود و نرخ فرآورده ی اتیلن آن در پاسخ به 1-متیل سیکلو پروپن هیدروکربن کاهش می یابد.خواه این عمل قبل یابعد از فرایند انجام گیرد.2دقیقه فرورفتگی درm09/(%1w/v) کلسیم کلریدcacl2 تاثیر1-متیل سیکلو پروپن را با تثبیت مواد محافظ و1-متیل سیکلو پروپن افزایش می دهد وبر رنگ برش های تازه ی کیوی تاثیر نمی گذارد نرم کردن و قهوه ای شدن(کاهش ارزشL)زمانیکه 1-متیل سیکلو پروپن به کار برده می شودبه طور مستقیم بر برش های انبه به تعویق می افتد.نرخ تنفس برش های انبه با 1-متیل سیکلو پروپن تغییرنمی کند در حالی که فرآورده ی اتیلن تنها در جهت خاتمه یافتن زندگی تاقچه ای عمل می کند.برش خرمالوبا 1-متیل سیکلو پروپن بعد از پردازش نرخ فرآورده ی اتیلن بالاتر رفته که با نرخ نرم شدن آهسته تر ورنگ تیره ی آهسته تر آرام تر(کاهش ارزشL) همراه است در حالی که نرخ تنفس تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
کلمات کلیدی : اتیلن رنگ کیفیت نرخ تنفس تثبیت مواد