بهینه سازی ضریب نفوذ موثر رطوبت و مدلسازی ریاضی سنتیک خشک کردن کف پوشی شیر موز

بهینه سازی ضریب نفوذ موثر رطوبت و مدلسازی ریاضی سنتیک خشک کردن کف پوشی شیر موز

فاطمه پورحاجی1 فریده طباطبایی یزدی2 سید علی مرتضوی3 محبت محبی4 مصطفی مظاهری تهرانی5

1) دانشجوی دکتری صنایع غذایی،دانشگاه فردوسی واحد مشهد، ایران
2) استاد ، علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد،ایران
3) استاد ،علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد،ایران
4) استاد ،علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد،ایران
5) استادیار ،علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد،ایران

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(3icesconf.com)
چکیده :
شیر و آب میوه به علت ارزش تغذیه ای فراوان، مصرف گسترده ای در میان افراد جامعه دارند.موز علی رغم ویژگی منحصر به فردی که دارد اما به دلیل تغییر رنگ نامطلوب پس از برداشت ،خشک کردن به عنوان یک روش مناسب فراورى جهت افزایش ماندگارى محصولات مختلف کشاورزى به کار برده مى شود ترکیب کف با خشک کردن یک متد پیشنهادی برای تولید محصول می باشد. کوشش بر این است تا آهنگ خشک کردن از طریق انتقال گرما و رطوبت به بیشترین مقدار ممکن برسد در این پژوهش مدل سازى سینتیک خشک شدن شیرموز به روش کف پوشی مورد بررسی قرار گرفت تاثیر دمای هوای داغ 55 تا 80 درجه سانتی گراد و ضخامت 1تا 5 سانتی متر ،بر زمان خشک کردن و ضریب نفوذ مدلسازي و شرایط براي رسیدن به حداکثر ضریب نفوذ و کاهش زمان خشک کردن، به کمک روش سطح پاسخ بهینه یابی گردید. .نتایج نشان داد که تاثیر دمای هوای داغ و ضخامت خشک کردن در سطح 0.99 معنی داراست . نتایج مدلسازی بیانگر این بود که که مدل میدلی داراي کمترین مقادیر RMSE و χ2 و بالاترین مقدار R2 بود و اعمال دماي 80 درجه سانتیگراد در ضخامت 1 میلیمتر منجر به ایجاد بیشترین ضریب نفوذ و کمترین زمان خشک کردن گردید.
کلمات کلیدی : شیر موز خشک کردن کف پوشی سطح پاسخ مدلسازی