تعیین ارزش غذایی تفاله سیب و انگور سیلو شده با بستر طیور و ملاس

تعیین ارزش غذایی تفاله سیب و انگور سیلو شده با بستر طیور و ملاس

صالح ولی زاده1

1) پژوهشگر

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(3icesconf.com)
چکیده :
هدف از انجام اين تحقيق تعيين ارزش غذايي تفاله سيب و انگور تازه و سيلو شده با سطوح 20، 30 و 40 درصد كود مرغ تخمگذار و 0، 3 و 6 درصد ملاس با استفاده از روش In Vivo بود. در اين تحقيق از 4 رأس گوسفند نر قزل براي تعيين قابليت هضم نمونه‌ها استفاده شد. اين آزمايش در قالب طرح كامل تصادفي و طرح چرخشي به ترتيب براي تعيين اثر تيمارها بر كيفيت سيلوها و براي تعيين قابليت هضم نمونه‌ها استفاده شد. جهت بررسي و تحليل داده‌ها از برنامه كامپيوتري (2003) SAS كمك گرفته شد. ماده خشك، پروتئين خام، خاكستر خام، ديواره سلولي بدون همي‌سلولز و ديواره سلول مخلوط تفاله سيب و انگور سيلو نشده به ترتيب 28، 7، 4، 43، 60 درصد بود. پروتئين خام در تيمار 40 درصد كود مرغي و بدون ملاس بيشترين مقدار بود. قابليت هضم ماده خشك، پروتئين خام، ديواره سلولي بدون همي‌سلولز و ديواره سلولي تفاله سيب و انگور سيلو نشده 67، 2/38، 5/47 و 44 درصد بود. سيلو كردن تفاله سيب و انگور به همراه ملاس و كود مرغ تخمگذار سبب بهبود قابليت هضم پروتئين خام با احتمال (01/0p<) و كاهش قابليت هضم ماده خشك، ديواره سلولي بدون همي‌سلولز و ديواره سلولي آنها مي‌باشد. بيشترين قابليت هضم تفاله سيب و انگور تيمار داراي 30 درصد كود مرغي و بدون ملاس مشاهده شد (01/0p<) و همچنين سيلو كردن خوشخوراكي را نه تنها كاهش نداد بلكه باعث بهبود آن شد. 
کلمات کلیدی : ارزش غذایی -تفاله سیب و انگور -قابلیت هضم –سیلو کردن-پروتئین خام-خوشخوراکی