سنجش توسعه صنعت گردشگری در طراحی مجتمع اقامتی-توریستی با تأثیر از معماری پایدار بر اساس مدل SWOT (محدوده مورد مطالعه: شهرستان کلاردشت)

سنجش توسعه صنعت گردشگری در طراحی مجتمع اقامتی-توریستی با تأثیر از معماری پایدار بر اساس مدل SWOT (محدوده مورد مطالعه: شهرستان کلاردشت)

فرشته بیگلریان1 وحید قبادیان2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد
2) استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تهران

محل انتشار : سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری(3icsau.ir)
چکیده :
گردشگری یکی از مهمترین فعالیت ها و صنایع شناخته شده در اقتصاد جهان امروز است و با حضور مستمر گردشگران داخلی و خارجی، درآمد سالیانه جوامع افزایش می یابد و به منظور کسب تجربه، دیدن طبیعت و جاذبه های گوناگون و آشنایی با اقوام و ملل مختلف صورت می گیرد. هدف کلی این پژوهش، سنجش تأثیر معماری پایدار بر توسعه ی صنعت گردشگری در شهرستان کلاردشت از طریق طراحی یک مجتمع اقامتی- توریستی است. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی، پیمایشی و میدانی است و از ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه استفاده شده است و با استفاده از مدل SWOT به شناسایی و ارزیابی نقاط ضعف، قوت، تهدید ها و فرصت ها پرداخته شد و در ادامه راهکارهایی پیشنهاد شد. نتایج حاصل از تحلیل نشان می دهد اکثر بومیان و گردشگران معتقدند پایداری و توسعه گردشگری رابطه ی متقابلی دارند و رعایت موارد پایداری در معماری و طراحی، به پیشرفت صنعت گردشگری کمک می نماید.
کلمات کلیدی : ”معماری پایدار“ ”گردشگری“ ”اقامتی- توریستی“ ”کلاردشت“ ”SWOT“