کاربرد تکنولوژی پیشرفته میکروانکپسولاسیون در صنایع غذایی

کاربرد تکنولوژی پیشرفته میکروانکپسولاسیون در صنایع غذایی

ایمان خبر1 هژبر مجد2

1) مهندس
2) مهندس

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی(3rstconf.com)
چکیده :
میکروانکپسولاسیون بعنوان تکنیکی است که ذرات و قطرات مایع،جامد و گاز در غشایی از جنس مواد غذایی مجاز به دام می افتند.این فرآیند یکی از روش های رها سازی کنترل شده می باشد که کپسول حاصله محتویات خود را تحت سرعت کنترل شده و با یک تحریک خاص و در یک زمان مشخص رها می کند.در صنعت غذا تکنیک نسبتا جدیدی است که در افزایش مدت نگهداری ترکیبات فعال در طی فرآیند و ذخیره و تحویل این عوامل فعال به جایگاه های هدف در بدن نقش دارد.یک میکروکپسول در شکل ساده خود یک کره کوچک است که یک دیواره یکنواخت اطراف خود دارد،مواد داخل میکروکپسول به عنوان هسته،فاز داخلی یا فاز پر شده نامیده می شود در حالی که دیواره گاهی اوقات پوسته،پوشش،مواد دیواره یا غشا نامیده می شود.در واقع این روش یک مانع برای جلوگیری از واکنش های شیمیایی می باشد.کپسول ها از نظر اندازه بسیار کوچک و تقریبا5-300میکرون قطر دارند.در واقع هسته ممکن است از مواد کریستالی،ذرات جاذب،امولسیون،سوسپانسیونی از جامدات یا یک سوسپانسیون از میکروکپسول های کوچکتر تشکیل شده باشد. در این مقاله مروری سعی شده است روش های متداول میکرو انکپسولاسیون و ترکیبات مورد استفاده و مکانیسم های رها سازی بررسی شود.
کلمات کلیدی : میکروانکپسولاسیون لیپوزوم هسته پوسته مجاری گوارشی