بررسی اثرات تخریب DNA عصاره ی آبی بادرنجبویه (Melissa officinalis) بر روی اریتروسیت خون ماهی قزل آلای رنگین کمان OncorhynchusMykiss)) بااستفاده از تست میکرونوکلئوس

بررسی اثرات تخریب DNA عصاره ی آبی بادرنجبویه (Melissa officinalis) بر روی اریتروسیت خون ماهی قزل آلای رنگین کمان OncorhynchusMykiss)) بااستفاده از تست میکرونوکلئوس

میترا جعفرپور1 علی نکوئی فرد2

1) 1دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد ارومیه ، گروه میکروبیولوژی ، ارومیه ، ایران
2) موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور،مرکزتحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات،آموزش وترویج کشاورزی، ارومیه ،ایران

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی(3rstconf.com)
چکیده :
بادرنجبویه (Melissa officinalis) از گیاهان مطرح طب سنتی بوده که از دیرباز به عنوان داروی ضد درد و ضد میکروب مورد استفاده قرار گرفته است . هدف از تحقیق حاضر ارزیابی تخریب DNA عصاره آبی بادرنجبویه بر روی اریتروسیت های خون با استفاده از تست میکرونوکلئوس بر روی ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط آزمایشگاهی بود .جهت مطالعه 210 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن میانگین (5± 85گرم) در 3 گروه آزمون شامل : گروه کنترل (بدون عصاره ) , گروه آزمون1 با غلظت 450 وگروه آزمون 2 با غلظت 1350 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن هرکدام با یک تیمار و 3 تکرار بمدت 30 روز مورد تغذیه با عصاره گیاهی بادرنجبویه قرارگرفتند. برای تمامی گروه های آزمون شرایط یکسان مدیریت تغذیه آب و بهداشتی مهیا گردید (05/0< p).ارزیابی میکرونوکلئوس در گلبولهای قرمز درگروه آزمون 2 با 33/31 درصد بیشترین و گروه آزمون 1 با 9/7 درصد دارای کمترین وقوع این عارضه را نشان داد.درگروه کنترل میکرونوکلئوس مشاهده نشد. یافته های این تحقیق نشان دادکه بکاربری(خوراکی) غلظت های بالای 450 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن عصاره آبی بادرنجبویه سبب تخریب DNA در اریتروسیت ماهی قزل آلای رنگین کمان می شود.
کلمات کلیدی : قزل آلای رنگین کمان بادرنجبویه تست میکرونوکلئوس اریتروسیت