شناسایی عوامل موثر بر استقرار قانون بودجه عملیاتی در سازمان های دولتی ( مطالعه موردی : شعب بانک صادرات استان سیستان و بلوچستان )

شناسایی عوامل موثر بر استقرار قانون بودجه عملیاتی در سازمان های دولتی ( مطالعه موردی : شعب بانک صادرات استان سیستان و بلوچستان )

محمد قاسمی1 رضا صفایی مقدم2 فاطمه راشکی قلعه نو3 شهین نخعی زاده4

1) استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری استان سیستان و بلوچستان
2) دانشجوی ارشد مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی دانشگاه ازاد اسلامی واحد زابل
3) دانشجوی ارشد مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی دانشگاه ازاد اسلامی واحد زابل
4) دانشجوی ارشد مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل

محل انتشار : پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری(5meaconf.com)
چکیده :
چكيده: پژوهش حاضر، با هدف ارتقاى نظام بودجه ريزى كشور، بر اساس ادبيات مربوط به تدوين خط مشى انجام شده است. هدف پژوهش حاضر، شناسايى عوامل مؤثر بر استقرار قانون بودجه عملياتي در دستگاههاى دولتي و پى بردن به نحوه اولويت بندي عوامل مذكور در دستگاههاى دولتي است؟ اين پژوهش به لحاظ هدف، كاربردى، به لحاظ ماهيت پژوهش، توصيفى و به لحاظ روش تحليل آمارى، از نوع اكتشافى است كه به طور ميدانى انجام شده است. جامعه آماري، كارشناسان مرتبط با بودجه ريزي دستگاه هاى دولتي/ اجرايي شعب بانک صادرات استان سیستان و بلوچستان در سال 1395 هستند. با توجه به ادبيات پژوهش و آراى دانشمندان مختلف، عوامل مؤثر بر استقرار قانون بودجه عملياتي در قالب 30 متغير شناسايى شد. سپس براي هر متغير، پرسش هايى مطرح گرديد و پرسشنامه پژوهش، با 137 پرسش تهيه شد. براي تعيين پايايي پرسشنامه نيز آلفاي كرونباخ محاسبه شد كه عدد 360/0 به دست آمد. با اجراى آزمون تحليل عاملى در خصوص متغيرهاى پژوهش، عوامل زير به ترتيب اولويت تعيين شدند: 1) توجه به فرهنگ و رهبرى؛ 2) تعهد به اجرا؛ 3) شرايط گروه هدف؛4) توجه به دانش و ساختار؛ 5) شرايط تدوين قانون؛ 6) توجه به گرايش مجريان و جو سازمان؛ 7) توجه به سادگى اجراى قانون و فناورى.
کلمات کلیدی : اجرای خط مشی بودجه ریزی عملیاتی سازمان های دولتی خط مشی قوانین و مقررات