مقایسه اثرکاربرد نانو ذرات آهن و کلات آهن معمولی به همراه محلول پاشی اسید آمینه بر برخی صفات گیاه سیب زمینی

مقایسه اثرکاربرد نانو ذرات آهن و کلات آهن معمولی به همراه محلول پاشی اسید آمینه بر برخی صفات گیاه سیب زمینی

ساناز پورعلی1 آرش روزبهانی2

1) دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، رودهن، ایران
2) عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن ، گروه زراعت و اصلاح نباتات، رودهن ، ایران

محل انتشار : کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست(aseconf.com)
چکیده :
به منظورمقایسه اثر کاربرد نانو ذرات آهن و کلات آهن معمولی به همراه محلول پاشی اسید آمینه بر برخی صفات گیاه سیب زمینی،آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1392،در مزرعه پژوهشی تحقیقاتی موسسه منابع طبیعی شهرستان دماوند انجام شد. در این آزمایش اسید آمینه در دو سطح کاربرد وعدم کاربرد و کود آهن در پنج سطح عدم کود آهن (شاهد)، کاربرد خاکی نانو ذرات آهن محلول پاشی نانو ذرات آهن,کاربرد خاکی و محلول پاشی نانو ذرات آهن,کاربرد خاکی و محلول پاشی بودند. صفات شامل شاخص برداشت ،عملکرد بیولوژیک ،عملکرد اقتصادی،کلرفیلa، b وکلروفیل کل بودند. تجزیه آماری توسط نرم افزار SAS انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر اسید آمینه و کود آهن برای همه صفات و اثر متقابل برای کلروفیلb وکل وعملکرد اقتصادی در سطح 1% از نظر آماری معنی دار شد. نتایج مقایسات میانگین نشان دادکه بهترین نتیجه در محلول پاشی اسید آمینه ،در سطوح اسید آمینه و محلول پاشی و کاربرد خاکی نانوآهن برای تمام صفات مورد بررسی حاصل شده است. به طوری که کاربرد نانو ذرات آهن نسبت به کلات آهن معمولی توانسته بهترین اثر و نتیجه را در صفات مورد بررسی داشته باشد.نتایج برش دهی اثر متقابل در این تحقیق نشان داد که محلول پاشی اسید آمینه به همراه کاربرد خاکی و محلول پاشی نانو ذرات آهن بهترین نتیجه را در صفات (کلروفیلb،کلروفیل کل و عملکرد اقتصادی)داشته است.
کلمات کلیدی : واژگان کلیدی: سیب زمینی اسید آمینه نانو ذرات آهن عملکرد اقتصادی شاخص برداشت کلروفیل