بررسی میزان چربی و پروتئین برخی از مهمترین زیرخانواده های Salicornioideae بومی ایران به منظور تولید فرآورده های صنعتی و خوراکی

بررسی میزان چربی و پروتئین برخی از مهمترین زیرخانواده های Salicornioideae بومی ایران به منظور تولید فرآورده های صنعتی و خوراکی

علی محمدی1 زهره حیدریان2 علیرضا حبیب زاده3 رویا پلخانی4 شیوا رئیسی5 علی برات شوشتری6 محمد برات شوشتري7

1) 1- كارشناسي ارشد بيوتكنولوژي گياهي دانشگاه شيراز، مركز تحقيقات بيوتكنولوژي-پژوهشكده علوم و فناوري
2) 2- استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی، شیراز دانشکده
3) 1- كارشناسي ارشد بيوتكنولوژي گياهي دانشگاه شيراز، مركز تحقيقات بيوتكنولوژي-پژوهشكده علوم و فناوري
4) 4- كارشناسي ارشد علف های هرز دانشگاه
5) 5- كارشناسي ارشد ژنتیک دانشگاه
6) 7- کارشناس میکروبیولوژی دانشگاه
7) 1- كارشناسي ارشد بيوتكنولوژي گياهي دانشگاه شيراز، مركز تحقيقات بيوتكنولوژي-پژوهشكده علوم و فناوري

محل انتشار : کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست(aseconf.com)
چکیده :
گیاهان موجود در خانواده Amaranthaceae از جنبه های مختلف خوراکی، دارویی، علوفه ای و صنعتی حائز اهمیت می باشند. در برخی از کشور ها اقدام به احداث مزارع آزمایشی برای کاشت این گیاه نموده اند و موفقیت های شایان ذکری در زمینه های دانه های روغنی برای مصارف صنعتی و خوراکی و سایر فرآورده ها به دست آورده اند. این خانواده مقاوم به شوری هستند و آبیاری با آب شور برای آن ها مشکلاتی را در بر نخواهد داشت. در این مطالعه با توجه به تنوع و پراکنش بالای این خانواده در فلور گیاهی ایران اقدام به بررسی میزان روغن و پروتئین جنس های مختلف جمع آوری شده در سطح کشور شده است. در این تحقیق میزان چربی نمونه ها با استفاده از روش موکلسله، میزان پروتئین با روش کجلدال و برادفورد به دست آمد. نمونه های جمع آوری شده شامل زیرخانواده Salicornioideae و جنس های متفاوت از این زیرخانواده بودند که در مجموع شامل 20 نمونه می باشند. نتایج حاصله از دندوگرام پروتئینی نشان می دهد که نمونه های آذربایجان از نظر میزان پروتئین شباهت زیادی با نمونه های اروپایی دارد ولی در نهایت از نظر میزان پروتئین جنس H. Strobiaceum نسبت به بقیه نمونه ها دارای بالاترین میزان پروتئین و جنس S. Iranica جمع آوری شده از منطقه شرفخانی آذربایجان و مهارلوی فارس بیشترین میزان چربی و پروتئین را داشتند. کلمات کلیدی: خانواده Amaranthaceae، زیرخانوادهSalicornioideae، میزان چربی، میزان پروتئین.
کلمات کلیدی : کلمات کلیدی: خانواده Amaranthaceae زیرخانوادهSalicornioideae میزان چربی میزان پروتئین.