تعیین کمیت و کیفیت پساب تولیدی در صنعت نوشابه سازی

شیواالسادات طبیب زاده1 علی متوسل2

1) دانشجوی دکتری تخصصی محیط زیست گرایش آلودگی محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد
2) کارشناسی ارشد ریاضی کاربردی گرایش تحقیق در عملیات،دانشگاه

محل انتشار : کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست(aseconf.com)
چکیده :
هدف از این تحقیق تعیین کمیت و کیفیت پساب تولیدی در صنعت نوشابه سازی می¬باشد. برای این منظور نمونه¬برداری از پساب کارخانه در سه ماه تابستان سال 1393 و در هر ماه سه روز از یک هفته در دو نوبت صبح وعصر انجام گردید و در کل تعداد 162 نمونه تهیه گردید و مورد آزمایش قرار گرفت. در این تحقیق به بررسی و آنالیز پارامتر¬های pH، BOD، COD، TSS، TDS، NO₃، Oil، Alkalinity، Turbidity در پساب خروجی کارخانه نوشابه¬سازی واقع در استان فارس و مقایسه نتایج به دست آمده با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران پرداخته شده است. میانگین میزان پساب تولیدی در کارخانه‌ نوشابه سازی برابر با L/min 160 محاسبه گردید. محل دفع پساب کارخانه چاه جذبی می‌باشد، لذا نتایج به دست آمده با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست مربوط به تخلیه در چاه جذبی مقایسه گردید. براساس آزمایشات انجام شده در پساب کارخانه نوشابه سازی، pHبرابر با 64/6، COD برابر با mg/l 46/113، BOD برابر با mg/l61، TDS برابر با mg/l83/692، TSS برابر با mg/l21/47، Oilبرابر با mg/l83/4، NO₃ برابر با mg/l55/28، Alkalinity برابر با mg/l 53/132، Turbidity برابر با JTU 94/69 می‌باشند. نتایج نشان داد طبق استاندارد ملی سازمان حفاظت محیط زیست پساب کارخانه نوشابه سازی نیز به جز پارامتر NO₃ که بالاتر از حد مجاز بود سایر پارامترها در حدود مجاز استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست قرار داشتند.
کلمات کلیدی : کیفیت پساب تولیدی کمیت پساب تولیدی صنعت نوشابه سازی سازمان حفاظت محیط زیست